Els Dracs lluitaran pel títol després d’un debut nacional amb moltes mancances – Copa d’Espanya 2021

Els Badalona Dracs aconsegueixen classificar-se per a una nova final de la Copa d’Espanya, no sense patir davant d’uns Potros que van fer tot menys definir a l’endzone.

dracs

Fuengirola Potros at Badalona Dracs - Semifinal Copa d'Espanya 2021. | ©KMA Images

Traducció: Christian Llitjós

Aquest diumenge s’hi jugava la segona semifinal de la Copa d’Espanya 2021. Fuengirola Potros viatjaven fins a Badalona per enfrontar-se als actuals pentacampions de la competició, els Dracs. Tot i no veure la millor cara de l’equip català, la seva defensa va aconseguir mantenir a ratlla els Potros que no van aconseguir sumar cap punt ofensiu. Els Dracs tornaran a competir per un títol nacional després del doblet obtingut aquesta temporada passada.

Fuengirola Potros va demostrar una gran millora en el partit dels quarts de final, on van aconseguir vèncer Saragossa Hurricanes. Mentre que a Badalona Dracs només els havíem pogut veure a Copa Catalana, on van aconseguir el pasi a la final davant Argentona Bocs per un contundent 6-38. Aquest partit es preveia una mica més complicat per als de Badalona per totes les baixes nacionals que han tingut aquesta offseason, però realment Fuengirola Potros els hi va donar molts més problemes dels que es esperaven.

Van començar avançant-se amb un safety i estaven parant Dracs, però un mal punt va donar ales a l’atac de Sergi Gonzalo, i van aconseguir lúnic touchdown. Des d’aquí cap dels dos equips no va poder tenir un drive anotador. I, malgrat que tots dos ho intentaven, les defenses es sobreposaven una vegada i una altra. Vegem com ha estat aquesta gran i igualada semifinal de la Copa d´Espanya!

dracs
Fuengirola Potros at Badalona Dracs – Semifinal Copa d’Espanya 2021. | ©KMA Images

Cap dels equips cedia avantatge als seus rivals

Els Dracs començaven atacant des de pràcticament la meitat del camp. Però no aconseguien connectar amb els seus receptors, per això sortia ràpidament l’equip de xut al camp. Els de Fuengirola ara sortien a la càrrega i començaven a moure cadenes gràcies a les carreres. Arribaven al camp de Dracs, i a més una interferència defensiva a la passada els ajudava a ficar-se a la redzone rival. Els Dracs alentien l’avenç de Potros i els portaven fins a quart down. Jugant-s’ho no aconseguien avançar fins al primer down, pels qual Dracs tornaven a atacar des de la seva iarda deu.

Però no començaven amb molt bon peu, i en un mal snap cap a Sergi Gonzalo, la pilota se n’anava per la línia de fons, significant un safety que obria el marcador a favor de Potros, 0-2. Així que de nou apareixia l’ofensiva de Potros al camp. No obstant això, aquesta vegada no podien avançar fins a un primer down, i els Dracs sortien a l’atac quan entràvem al segon quart del partit. El punt era molt dolent i els de Badalona es trobaven amb una gran situació de camp per poder posar-se al davant. A la primera jugada, Sergi connectava amb Marcos Sánchez que rebia a la zona de anotació deixant el marcador amb un 7-2.

dracs
Fuengirola Potros at Badalona Dracs – Semifinal Copa d’Espanya 2021. | ©KMA Images

El retorn de David Chaves era molt bo i els permetia començar ja des de la divisòria dels dos camps. Ara la defensa havia aconseguit ajustar contra l’atac de Potros, i aquests havien de tornar a acabar la possessió sense poder sumar punts al marcador. Els d’Oscar Calatayud ara sí que anaven avançant amb les carreres d’Edu Morlans. Aleshores una penalització els feia retrocedir i havien d’apostar per el joc aeri per intentar recuperar la pèrdua. Però la secundària de Potros no deixava espais i, finalment, els locals treien l’equip de punt al camp.

Fuengirola tornava a la cursa, que els estava funcionant bé contra la defensa de Dracs. Però la defensa local tenia una gran protecció de la zona d’anotació, pel que Potros no podien arribar fins a la zona de touchdown i es jugaven el field goal. El xut marxava desviat deixant el marcador tal i com estava en el moment en el que s’arribava al warning del dos darrers minuts.

A base de carreres els locals intentaven sortir a la contra però, una altra vegada la defensa de Potros, els detenia i recuperaven la possessió per tenir una darrera sèrie ofensiva en aquesta primera meitat. Els Potros intentaven avançar amb la passada i els locals els van llegir a la perfecció evitant que arribessin fins a un primer down. Així, els Dracs tindrien el darrer atac d’aquesta primera meitat, però no acabaven de portar-ho a bon port i els equips s’anaven als vestidors amb un resultat molt ajustat.

Les defenses no van deixar que el marcador es mogués

Fuengirola Potros són els que començaven atacant a la represa del matx. Seguien amb les curses i Dracs seguien sense poder tallar de arrel aquest joc terrestre. Anaven sumant iardes quan un fumble recuperat per Pol Cunillera posava la pilota a les mans de Sergi Gonzalo. Aquest buscava en llarg per intentar cremar els cornerbacks de Potros, però aquests no els donaven opció i de seguida la pilota canviava de posseïdors.

Els visitants seguien estirant del joc de carrera, encara que ara sí que els Dracs tancaven bé els forats. Potros havia de jugar-se el quart down per mantenir amb vida la possessió . Seguien sumant iardes gràcies a les carreres de Carlos Chaves, poc iardatge a cada jugada però suficient per anar guanyant terreny als d’Oscar Calatayud. La defensa de Dracs es feia més forta en els últims metres, i una altra cop els de Nacho Ponce es veien en un quart down que aconseguien transformar per quedar-se a una iarda de 1&10.

dracs
Fuengirola Potros at Badalona Dracs – Semifinal Copa d’Espanya 2021. | ©KMA Images

S’acabava el tercer quart que havia passat volant a causa de tanta carrera. I seguíem amb el drive de Potros, que ara sí que estaven tenint problemes. A més, una falta els retrocedia perquè els locals els empenyessin cap enrere, deixant-los en un tercer i molt llarg per intentar sumar punts i posar-se al davant. No ho aconseguien però es jugaven el quart down al estar tan a prop de l’endzone. Una mala passada acabava a les mans d’Albert Pascual recuperant la possessió per a Dracs.

Els Dracs començaven molt ficats al seu camp. Però Edu Morlans corria per portar fins a la seva pròpia iarda trenta i evitar el perill d’un altre safety.  Al següent snap Juan Carlos Cortés aconseguia un sack que els complicava la possessió, però en la segürent jugada Sergi Gonzalo connectava en llarg amb Borja Vilanova salvant la situació. Ja en camp de Potros, els locals seguien combinant la cursa i la passada per intentar avançar. Potros presentava batalla a les trinxeres i portaven els Dracs a quart down. Intentaven la passada cap a la zona d’anotació, però la pilota es quedava a terra de ningú i els Potros tornaven a posar la seva ofensiva al camp.

Els Poltres no abaixaven els braços i intentaven canviar al joc de passada veient que la seva primera final de Copa d’Espanya estava a tan sols un touchdown. Quedaven menys de tres minuts per el final del partit i els Dracs tornaven a treure la seva ofensiva al camp. Òbviament Dracs corrien per baixar el temps i assegurar-se la victòria. Edu Morlans aconseguia dos primers downs de manera consecutiva per arribar al avís dels dos darrers minuts amb un altre primer down, Els Dracs només havien de plantar genoll per assegurar-se tornar a la final de la Copa d’Espanya i lluitar contra Osos de Rivas per aconseguir el seu sisè títol coper consecutiu.

Badalona Dracs – Fuengirola Potros (Semifinal XXVII Copa d’Espanya). | ©Dracs TV

Traducció: Christian Llitjós


Per no perdre’t res de l’actualitat de la Copa d’Espanya i del football en general recorda seguir-nos a @ashisfootball, tant a YouTube, com a InstagramTwitter i Facebook!