Ossos de Rivas s’alcen amb el seu sisè títol de Copa d’Espanya amb un espectacular partit

Els Ossos de Rivas aconsegueixen emportar-se el seu sisè títol de Copa d’Espanya amb un gran partit molt treballat en el qual van superar als Dracs a banda i banda de la pilota.

ossos

Badalona Dracs at Osos Rivas - Final Copa d'Espaya 2021. | ©Paula Romo - @picsby.pau

Traducció: Ivan Milan

Aquesta dissabte es posava fi a una nova edició de la Copa d’Espanya en el Turó del Telègraf, els Badalona Dracs i Ossos de Rivas tornaven a veure’s les cares en una gran final nacional. Amb un gran ambient els de Rivas tornaven a emportar-se un títol de Copa d’Espanya, i ja van sis, davant el seu públic dotze anys després de l’última vegada que van aixecar el trofeu.

LIDERTEL BADALONA DRACS vs RIVAS OSOS | FINAL COPA DE ESPAÑA SENIOR DE TACKLE. | ©FEFA España

Tots dos equips van complir amb el seu treball per a arribar a una nova edició de la Final de la Copa d’Espanya. L’últim títol en joc en aquest 2021 va caure del costat d’Ossos de Rivas que van completar un gran partit contra Badalona Dracs. Els de Ricardo Martín, que exercien com a locals, van començar a prendre el control del partit des del principi. Sobretot controlant a l’ofensiva de Dracs, a la qual no van deixar anotar en tota la primera meitat.

Ja en la segona part els d’Oscar Calatayud van aconseguir retallar distàncies en el seu primer drive. No obstant això els Ossos de Rivas van trobar la manera de guanyar-li la partida a la defensa catalana, i abans de l’últim quart ja tenien un ampli avantatge en el marcador. Finalment Dracs va tornar a anotar en els últims minuts del partit, però sense possibilitats de donar-li la volta a la trobada. Vegem què va succeir en aquesta final de Copa d’Espanya!

osos
Badalona Dracs at Osos Rivas – Final Copa d’Espaya 2021. | ©Paula Romo – @picsby.pau

Els Dracs no van poder desplegar el seu joc ofensiu en la primera part

Començava la final de Copa d’Espanya en el Turó del Telègraf amb els Ossos de Rivas atacant. Començaven movent cadenes amb una carrera d’Alejandro Vaquero. Posteriorment Sergio Barbero, qui acabaria amb l’MVP del partit i quatre touchdowns en el seu haver, connectaria dues vegades amb Mario Flores per a arribar fins a la redzone rival. Però una vegada que estaven en aquesta posició els Dracs aconseguien frenar-los i els deixaven en quart down. Els locals intentaven un field goal per a obrir el marcador, però el snap era dolent i els visitants gaudien de la seva primera possessió del partit.

osos
Badalona Dracs at Osos Rivas – Final Copa d’Espaya 2021. | ©Paula Romo – @picsby.pau

Els Dracs aconseguien començar movent cadenes i arribar gairebé fins al mitjà del camp. Edu Morlans aconseguia avançar a un altre primer down. Però no podien seguir amb el drive i havien de treure a l’equip de punt al camp. Segon drive per als de Rivas que connectaven amb Mario Flores en curt i aquest es recorria la meitat del camp per a arribar a 25 iardes de la endzone. I de nou Barbero llançava en profund cap a Flores i la connexió era valguda per a sumar el primer touchdown de la tarda, 0-7. I després de l’anotació canviem al segon quart.

Tornaven a la càrrega els Dracs i apostaven per la carera per a intentar avançar. Però els d’Ossos els havien agafat la mesura i els obligaven a buidar l’ovoide. I ara els de Rivas es recolzaven en Adrián Jimenez per a anar sumant iardes, alhora que anaven baixant el temps d’aquest segon quart. Encara que la defensa dels d’Oscar Calatayud no els permetia acabar la sèrie ofensiva, i els de Ricardo Martin cedien la possessió en un turnover on downs.

osos
Badalona Dracs at Osos Rivas – Final Copa d’Espaya 2021. | ©Paula Romo – @picsby.pau

Sortien de nou els Dracs a l’atac però eren incapaços d’aconseguir un primer down. I de nou havia de saltar al camp Sergio Barbero a conduir un nou drive dels locals. Entre Mario Flores i Adrián Jimenez s’encarregaven de rebre i de córrer respectivament per a arribar fins al camp rival. Javier Fernández els cap a retrocedir amb un gran sack, però Sergio Barbero ho solucionava amb un magistral passi cap a Ivan Iordanov que atrapava en la endzone, 0-14.

Quedava poc temps per al descans i el conjunt català el continuava intentant. I Sergi Gonzalo connectava amb Eudald Sabater per a intentar moure cadenes ràpidament i Edu Morlans aconseguia córrer també per a ficar-se en el camp rival. No obstant això el temps se’ls esgotava i els àrbitres indicaven el final de la primera meitat.

Badalona Dracs at Osos Rivas – Final Copa d’Espaya 2021. | ©Paula Romo – @picsby.pau

Els Ossos van mantenir el seu ritme anotador per a emportar-se la Copa

Ara tornàvem del descans i eren els Dracs els que tenien el primer atac. Edu Morlans aconseguia un gran retorn portant-los directament fins al camp rival. Corrien amb Morlans i, encara que havien d’arribar fins a una habitació down, la hi jugaven per a mantenir amb vida el drive. Javier Fernández, qui estava doblegant, rebia una passada lateral i aconseguia ficar-se en 1&Goal. Sergi Gonzalo buscava a Raúl Cernuda en la endzone i est, amb superioritat, atrapava la pilota per a acostar-los en el marcador, 7-14.

Els de Rivas sortien al seu primer atac de la segona meitat. I Adrián Jimenez continuava trobant els llocs en la defensa per a aconseguir un primer down. Però realment el que els ajudava a avançar era de nou un passi a Mario Flores que es recorria tot el camp per a portar-los fins a les últimes deu iardes de l’engraellat. El van intentar per terra i per aire, però els Dracs defensaven el seu endzone obligant-los a arribar fins a quart down. I jugant-la-hi aconseguia Sergio Barbero connectar amb Mario Flores, com estava sent habitual en el partit, i tornaven a ampliar l’avantatge a dos touchdowns, 7-21.

osos
Badalona Dracs at Osos Rivas – Final Copa d’Espaya 2021. | ©Paula Romo – @picsby.pau

Els Dracs intentaven avançar ràpidament i tornar a retallar distàncies. Però es trobaven enfront del mur defensiu plantejat per Manuel Iglesias. Van intentar un engany en el punt, però no els sortia bé i els Ossos recuperaven ràpidament el control de l’ovoide. I a aquests sol els feia falta una jugada per a sumar un nou touchdown, Mario Flores es quedava la pilota i llançava cap a Jorge Martin que atrapava en la zona d’anotació posant el partit en un 7-28. S’estava acabant el tercer quart i una altra vegada els Dracs a l’atac, amb un bon retorn de Edu Morlans que els tornava a deixar l’inici del drive en el camp d’Ossos.

Però Francisco Corral i Javier Gamundi amb sengles sacks tallaven en sec l’atac català. Comencen els de Rivas des de la seva pròpia iarda deu, però salven la situació amb una gran carrera d’Alejandro Vaquero que els acostava a la divisòria dels dos camps. Continuaven corrent i ja entràvem en l’últim quart de la Final de Copa d’Espanya. Alternant entre Adrián Jimenez i Alejandro Vaquero anaven avançant pel camp i es presentaven en la redzone rival. I Sergio Barbero rematava el drive amb una passada lateral cap a Alejandro Tizón que va córrer cap a la zona d’anotació per a continuar ampliant el resultat, 7-34.

osos
Badalona Dracs at Osos Rivas – Final Copa d’Espaya 2021. | ©Paula Romo – @picsby.pau

Els Dracs no podien sortir del seu propi camp i havien de treure a l’equip de punt al camp. Els Ossos apostaven per la carrera per a anar consumint temps. Però en veure que no eren capaços passaven a Álvaro Guitian per a moure cadenes i van tornar a llançar cap a la endzone. On Albert Pascual llegia a la perfecció les intencions de Sergio Barbero i interceptava la passada.

En la seva següent sèrie ofensiva els Dracs movien cadenes gràcies a una falta que els ajudava a arribar a camp local. No obstant això la defensa de nou feia una gran feina i els obligaven a jugar-se una habitació down per a continuar avançant; que no aconseguien completar. Ara sortia a dirigir l’atac ripense el jove quarterback Gonzalo Nava. Que s’estrenava en el partit amb una passada cap a Jorge Martín que estava sol en la zona d’anotació i posava un contundent 7-41 en l’electrònic.

Badalona Dracs at Osos Rivas – Final Copa d’Espaya 2021. | ©Paula Romo – @picsby.pau

Nova oportunitat per a Dracs de sumar punts en el seu marcador, i ara sí que aconseguien arribar a la endzone. Primer Edu Morlans corria fins a deixar la pilota en el camp de Rivas. I, des d’aquí, Sergi Gonzalo llançava en profund cap a Raúl Cernuda que de nou amb superioritat sobre el seu defensor atrapava una passada alta i posava el definitiu 14-41 final. Els catalans van intentar un onside kick però els de Ricardo Martín no es deixaven sorprendre i recuperaven la possessió per a plantar genoll; i tornar a sumar un nou títol nacional des de 2009.

Vols conèixer les primeres sensacions, segons després d’aixecar la Copa, del QB d’Ossos i MVP Sergio Barbero? Feix clic aquí!

Traducció: Ivan Milan


Per no perdre’t res de l’actualitat de la Copa d’Espanya i del football en general recorda seguir-nos a @ashisfootball, tant a YouTube, com a InstagramTwitter i Facebook!